Over het pensioenfonds

Communicatie

Communicatie is belangrijk voor Pensioenfonds DNB. In de komende jaren willen we communicatie dan ook gebruiken om de volgende ambities te realiseren:

  • Deelnemers zijn in staat inzicht te krijgen in hun financiële pensioensituatie. Door no-nonsense communicatie draagt Pensioenfonds DNB hieraan bij. Pensioenfonds DNB faciliteert de deelnemer door op verschillende manieren informatie aan te bieden.

  • De deelnemer heeft reële verwachtingen met betrekking tot zijn pensioensituatie en is in staat om eigen verantwoordelijkheid te nemen. Pensioenfonds DNB stimuleert pensioenbewustzijn van de deelnemers door inzicht en overzicht te bieden.
    Als pensioenfonds zorgen wij voor een heldere boodschap en verhaal. Zo zorgen we dat deelnemers geen verrassingen tegenkomen (no surprises) in de pensioensituatie. Onze deelnemers kennen ons. Door als pensioenfonds zichtbaar en herkenbaar te zijn en te laten zien dat we een gemeenschappelijk doel hebben.
    Daarbij is het pensioenfonds transparant over risico’s, keuzes en kosten. Pensioenfonds DNB helpt de deelnemer op weg door handelingsperspectief te bieden.

  • De deelnemer en Pensioenfonds DNB staan met elkaar in contact op relevante momenten. De wensen en behoeften van onze deelnemers staan centraal.
    Onze communicatie is persoonlijk, daar waar nodig/mogelijk digitaal en wekt vertrouwen. We zorgen voor keuzehulp op relevante momenten. Dat doen wij als pensioenfonds in samenwerking met vertrouwde partners.

  • Als pensioenfonds zorgen wij voor accountability van de communicatie en hanteren wij hierbij de open normen in de Pensioenwet.