Welke keuzes heeft u zelf?

Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen

Ouderdomspensioen omruilen voor partnerpensioen

Gaat u dus uit dienst bij DNB? Of met pensioen? Dan kunt u op dat moment een deel van uw ouderdomspensioen omzetten in (extra) pensioen voor uw partner Elke levensgezel die in aanmerking kan komen voor (tijdelijk) partnerpensioen. Er moet wel aan de voorwaarden in het pensioenreglement worden voldaan.als u overlijdt. Uw eigen ouderdomspensioen wordt daardoor wel lager.

Standaard uitruilOnder voorwaarden bestaat de mogelijkheid om - een deel van - het partnerpensioen om te zetten in ouderdomspensioen en het ouderdomspensioen om te zetten in partnerpensioen.

Is bij ons een partner bekend? Dan doen wij dit automatisch als u uit dienst gaat of met pensioen. Wij ruilen standaard een deel van uw ouderdomspensioen uit tegen een (extra) partnerpensioenDit is de pensioenaanspraak voor de achterblijvende partner na het overlijden van de (gewezen) deelnemer of gepensioneerde. Er moet wel aan de voorwaarden in het pensioenreglement worden voldaan.. Het partnerpensioen is dan 70% van het ouderdomspensioen na de uitruil. Vindt u dit goed? Dan hoeft u niets te doen. Wilt u dit niet? Of wilt u een andere keuze maken? Laat het ons dan tijdig weten.

Wanneer kiezen?

Maakt u deze keuze als u uit dienst gaat bij DNB (maar nog niet met pensioen)? Dan heeft u bij uw pensionering nog een kans om een andere keuze te maken.
De keuze die u maakt bij uw pensionering is definitief. Die kunt u niet meer terugdraaien.

Wat betekent dit voor u?

Wilt u weten wat de gevolgen zijn voor uw financiële situatie? Neem dan met ons contact op.

Let op! Vanaf 1 januari 2020 is het hele partnerpensioen op risicobasis verzekerd. U bouwt géén partnerpensioen meer op. Hierdoor is het extra belangrijk dat u bij uitdiensttreding een goede keuze maakt. Maakt u geen gebruik van de mogelijkheid om een gedeelte van uw ouderdomspensioen om te ruilen naar partnerpensioen? Dan heeft uw partner mogelijk geen recht op een partnerpensioen van Pensioenfonds DNB.

 

Meer informatie

Meer informatie over onze pensioenregeling vindt u in het pensioenreglement. Of ga naar de documentenpagina.