Wat krijgt u in onze pensioenregeling niet?

Geen partner- en wezenpensioen

 

Geen partner- en wezenpensioen

Als u overlijdt terwijl u niet meer in dienst bent, is er geen partnerDit is de pensioenaanspraak voor de achterblijvende partner na het overlijden van de (gewezen) deelnemer of gepensioneerde. Er moet wel aan de voorwaarden in het pensioenreglement worden voldaan.- en wezenpensioenEen periodieke uitkering voor de kinderen van de overleden (gewezen) deelnemer aan de pensioenregeling. Er moet wel aan de voorwaarden in het pensioenreglement worden voldaan. (ook wel nabestaandenpensioen genoemd). Er is alleen partner- en wezenpensioen als u overlijdt terwijl u bij DNB werkt en pensioen opbouwt bij Pensioenfonds DNB. Er is dus geen pensioen voor uw nabestaanden vanaf het moment dat u niet meer bij DNB werkt.

Wilt u wel een nabestaandenpensioen voor deze situatie verzekeren? Dan kunt u een deel van het pensioen dat u wel heeft opgebouwd, omzetten naar een partner- en wezenpensioen. Dit keren wij dan direct na uw overlijden uit. Dat betekent dan wel dat uw ouderdomspensioen lager wordt.

Uit dienst?

Gaat u uit dienst en is uw partner bij ons bekend? Dan zorgen wij er automatisch voor dat er vanaf die datum toch een partner- en wezenpensioen is verzekerd. Hiervan krijgt u bericht als u uit dienst gaat. Op dat moment kunt u er ook nog voor kiezen om toch geen nabestaandenpensioen te verzekeren.

 

Meer informatie

Meer informatie over partnerpensioen vindt u in het pensioenreglement. Of ga naar de documentenpagina.