Blogs

Roeland van Vledder: ‘We zijn goed geland bij AZL’

Op deze plaats geven de bestuurders van Pensioenfonds DNB om de beurt een inkijkje in hun ‘bestuurderswereld’. Deze keer is dat voorzitter Roeland van Vledder.

‘We zijn goed geland bij AZL’

‘Vorig jaar was er veel aandacht voor de overgang van de administratie naar AZL. Onze vorige uitvoerder TKP vroeg ons een andere partij te zoeken, omdat we één van hun kleinere klanten waren. Geen bericht waar je blij van wordt, maar we zijn vooralsnog goed geland bij AZL. We werken goed samen en de eerste betalingen in januari waren voor 99% goed. In februari was dat 100%!

Pijnpunten zijn er ook

Zo krijgt u uw pensioen elke maand op de 23ste. Dat is een groot verschil met de betaling op de 1e van de maand, zoals TKP dat deed. We hopen dat u er steeds meer aan gewend raakt en er niet al te veel hinder van ondervonden hebt.

Gaat u bijna met pensioen?

Dan is het lastig dat de pensioenplanner er nu niet is. Om die aan de praat te krijgen moeten alle gegevens van alle deelnemers van ons pensioenfonds bij AZL in de administratie zijn ingeregeld. Dat is veel werk en duurt nog tot na de zomer. Zit u dringend verlegen om een berekening van uw pensioen? Neem dan gerust contact op. Dan kan er een berekening voor u worden gemaakt. De medewerkers van AZL zijn er om u te helpen.

Financieel gaat het heel goed met Pensioenfonds DNB

Vorige zomer zijn de pensioenen ruim verhoogd; de inflatie van februari en maart 2022 werkte daar al in door. En eind 2022 was de beleidsdekkingsgraad met 133,9% alweer hoger dan vóór de verhoging. De gestegen rente droeg hier aan bij. Ook waren de beurskoersen in de tweede helft van 2022 weer verbeterd.

Eind juni zullen we besluiten over de verhoging van de pensioenen per 1 juli 2023

Het is reëel te verwachten dát we de pensioenen kunnen verhogen, maar zeker is het niet. Het zou ook een verhoging kunnen zijn met een deel van de prijs- of loonstijgingen. U kunt onze website in de gaten houden voor berichtgeving hierover. U krijgt in de zomer ook een persoonlijke brief. Ook dat zijn zaken die AZL voor ons verzorgt.’