Blogs

Onder de loep met Dominique Dijkhuis


Op deze plaats vertellen de bestuurders van Pensioenfonds DNB om de beurt over hun ‘bestuurderswereld’. Deze keer is dat Dominique Dijkhuis. Zij zit namens de werkgever in het bestuur en heeft als aandachtsgebied vermogensbeheer. Dominique vertelt u over maatschappelijk verantwoord beleggen.

Ons belangrijkste doel is u een goed pensioen bieden. Dit kan als wij genoeg geld in onze pensioenpot hebben. Wij zorgen voor genoeg geld door een stukje van de premie, die u en uw werkgever betalen, te beleggen. Het beleggen doen wij graag op een maatschappelijk verantwoorde manier. Dit betekent dat we niet alleen naar de mogelijke winst kijken. Ook kijken we of de bedrijven waarin we beleggen goed omgaan met mens en milieu. In ons maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid (MVB-beleid) staat hoe wij dit precies doen.

Ons MVB-beleid is nu ambitieuzer

Wij vinden het belangrijk dat u nu en tijdens uw pensioen kunt genieten van een gezonde en goede leefomgeving. Als pensioenfonds van de toezichthouder willen wij hierin graag het goede voorbeeld geven. Daarom hebben wij ons MVB-beleid het afgelopen jaar concreter en ambitieuzer gemaakt. We kijken nu nog meer naar wat de bedrijven waarin we willen beleggen maken en hoe zij dit doen. En of zij bij negatieve zaken betrokken zijn, zoals fraude of de productie van kernwapens. Is dit het geval, dan beleggen we er niet in.   

Een goed pensioen bieden

Misschien vraagt u zich af of wij u met duurzaam beleggen een goed pensioen kunnen geven. Wij geloven dat dit zo is. Duurzaam beleggen is de toekomst, steeds meer mensen en bedrijven vinden dit belangrijk. Uiteraard houden wij wel steeds in de gaten hoe het gaat met onze beleggingen. Zodat we u een goed pensioen kunnen bieden.

Webinar op 26 mei

Op 26 mei was het webinar over onze financiële positie en de pensioenregeling in 2021. Ook vertelde ik over maatschappelijk verantwoord beleggen en ons aangescherpte beleid. Heeft u het webinar gemist? U kunt het webinar terugkijken.