Nieuws

De resultaten van ons onderzoek zijn bekend

Wat vindt u van de communicatie van Pensioenfonds? Deze vraag stond centraal tijdens ons onderzoek in februari 2023. Nu zijn de resultaten bekend. Die delen we natuurlijk graag met u.

Onderzoeksbureau Kien voerde het onderzoek uit. In totaal vulden 485 deelnemers de online vragenlijst in: 77 actieve deelnemers, 297 pensioengerechtigden en 61 ex-deelnemers. Dat lijkt niet zoveel. Maar in vergelijking met andere pensioenfondsen is dit een mooi aantal. Het geeft ons een goed beeld van uw mening over onze communicatie.

De belangrijkste conclusies

U vindt onze communicatie begrijpelijk en geeft deze een rapportcijfer 8! Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. Wat verder opvalt:

  • u ontvangt de informatie van ons fonds het liefst via een persoonlijke e-mail. Ook persoonlijke brieven en digitale nieuwsbrieven scoren hoog;
  • de pensioenkrant wordt goed gelezen, vooral door pensioengerechtigden;
  • de meeste deelnemers kennen de website van ons fonds en bezoeken deze minimaal één keer per jaar;
  • een kwart van de deelnemers heeft weleens een webinar van ons (terug)gekeken. En nog eens een kwart heeft dit nog nooit gedaan, maar heeft hier wel interesse in;
  • de informatie op de website over het nieuwe pensioenstelsel is nog niet zo bekend. U weet deze ook niet zo goed te vinden.

Wat doen we met de resultaten?

De resultaten laten zien dat we het goed doen als het gaat om communicatie. Maar natuurlijk kan het altijd beter. Daarom gaan we de komende tijd in ieder geval:

  • meer e-mailadressen van deelnemers verzamelen, zodat we u zoveel mogelijk digitaal kunnen informeren;
  • meer informeren over het nieuwe pensioenstelsel;
  • minimaal een keer per jaar een webinar organiseren.

Waarom doen we onderzoek?

Wij zetten ons in voor een zo goed mogelijk pensioen voor u én voor goede communicatie. Daarom laten we sinds 2016 regelmatig onderzoeken wat uw mening is over onze communicatie. Dat helpt ons om onze communicatie te verbeteren. Onderzoeksbureau Kien voert de onderzoeken voor ons uit.